Annons

Baik har gått från sexan till fyran på två år: “En fantastisk känsla”

För tre år sedan började Borås AIK om på nytt i division sex.
Efter två raka seriesegrar tar laget nu sig an utmaningen i division fyra.
– Fyran är tuffare men vi kan nog utmana topplagen. Vi är redo, men samtidigt medvetna om vad som väntar, säger Sujad Najafi, huvudtränare i Baik.
FOTBOLL • Publicerad 16 april 2024
Förra året fick Baik fira seriesegern i femman på Bodavallen när man besegrade Sexdrega/Lockryd med 7–0.
Förra året fick Baik fira seriesegern i femman på Bodavallen när man besegrade Sexdrega/Lockryd med 7–0.Foto: Magnus Persson

År 2022 säkrade Baik en serieseger i division sex och året efter det tog de hem segern i division fem. En av de som har varit med från början är den nya huvudtränaren Sujad Najafi, som nu tar klivet till huvudtränarrollen efter att ha varit med om segrarna i division fem och sex.

– Det har gått bättre än förväntat, när vi började om på nytt ville vi bygga en trupp med seriösa och fina människor. Att komma till fyran på så kort tid har varit en fantastisk känsla, säger Najafi och fortsätter:

Annons

– Vi har haft bra gemenskap och kvalitén under dessa säsonger har varit fin. Styrelsen har gjort det bra och nu gäller det bara att fortsätta.

Sujad Najafi (höger) ska tillsammans med Robin Yarsuvat coacha Baik till nya framgångar. Sujad Najafi var även tränare för Baiks P19-lag förra säsongen tillsammans med Adde Shabani (till vänster) och målvaktstränaren Daniel Nadjafi (i mitten).
Sujad Najafi (höger) ska tillsammans med Robin Yarsuvat coacha Baik till nya framgångar. Sujad Najafi var även tränare för Baiks P19-lag förra säsongen tillsammans med Adde Shabani (till vänster) och målvaktstränaren Daniel Nadjafi (i mitten).Foto: Oliver Kertes

Nu står Baik inför tuffare utmaningar med flera topplag i divisionen. Laget har förstärkt truppen med flera nyförvärv inför den kommande säsongen. Trots att försäsongen inte har levt upp till förväntningarna, hoppas Najafi kunna vända trenden.

– Vi har lidit av närvaro, sjukdomar, futsal och skador under försäsongen men det kommer att bli bättre så fort alla är tillbaka. Våra nyförvärv är inte bara för att konkurrera i fyran detta året utan vi har även ett långsiktigt tänk där.

I premiären möter Baik nykomlingen Tranemo IF, ett lag som de konkurrerade mot om förstaplatsen i division fem förra säsongen.

Benjamin SelmanovicSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons