Annons

Efter raset – Thelin vill inte prata Aberdeen: ”Nu är jag i Elfsborg”

Jimmy Thelin uppges vara klar för Aberdeen. I en av hans sista matcher som Elfsborgsmanager rasade hans lag ihop. Hammarby vann med 3–0.
Efteråt försökte Discovery+ få Thelin att prata framtid.
– Just nu är jag i Elfsborg, och fokuserar bara på Elfsborg. Jag kommer inte att prata om något annat i det här läget, sa Thelin.
FOTBOLL • Publicerad 15 april 2024 • Uppdaterad 16 april 2024
Jimmy Thelin kramar om Michael Baidoo efter att den senare fått rött kort i slutet av Elfsborgs förlustmatch borta mot Hammarby.
Jimmy Thelin kramar om Michael Baidoo efter att den senare fått rött kort i slutet av Elfsborgs förlustmatch borta mot Hammarby.Foto: Anders Wiklund/TT

Det var en samlad och besviken Elfsborgsmanager som klev in i tv-studion efter måndagens tunga förlust på Tele2. Programledare Karin Frick försökte få Thelin att prata om Aberdeen. Det gick inget vidare.

– Vi skall inte gå händelserna i förväg, nu fokuserar vi på den här matchen i dag. Sedan får vi se vad framtiden utvisar, sa han.

Annons

Frick berättade om att Aberdeen skall ha haft styrelsemöte under måndagen, och att klubben uppges ha gjort klart med Thelin.

– Man är van i den här branschen att det är mycket spekulation, och att det fungerar så. Jag tycker att vi har en väldigt tajt grupp i Elfsborg, och ett bra samarbete i gruppen med ledare och spelare. Vi har en spännande resa kvar att göra tillsammans, så det känns väldigt bra, sa Elfsborgsmanagern.

Frågan är hur lång den resan är. För under måndagen berättade även dansk media nyheten om att Oscar Hiljemark lämnar Ålborg.

Allt talar således för att Thelins dagar i Borås är räknade, och att måndagens match var en av hans sista. Det var för övrigt en svängig match där Elfsborg gjorde en bra första halvlek.

Med hög press vann man gång på gång bollen högt i planen, och satte sig i bra lägen. Elfsborgare kom ofta rättvända mot Hammarbys backlinje kring offensivt straffområde.

– Jag tycker egentligen att vi gör allt rätt i den halvleken. Men i en bortamatch mot Hammarby måste man få utdelning. Vi har många lägen, men den sista passningen är lite för långt fram, eller lite för långt bak. Det är lite beslut, lite touch.

Och när Elfsborg kom till avslut hade skotten alldeles för dålig riktning. Av 18 avslut var bara två inom ramen. Och inget av dem var riktigt farligt.

I den andra halvleken tog Hammarby över. Och till skillnad från Elfsborg var hemmalaget ruskigt effektivt.

Elfsborgs Simon Hedlund och Hammarbys Shaquille Pinas.
Elfsborgs Simon Hedlund och Hammarbys Shaquille Pinas.Foto: Samuel Steén/TT

– Det är väl mer kanske sättet de gör målen på som svider. De är nästan 100-procentiga i sina chanser. Jag tycker att målen kommer lite från ingenstans, från dumma situationer. Det är en glidtackling, något motlägg – någon touch som gör att de får sina mål. Där är de väldigt skarpa. Det är bara att säga grattis till dem. Vi får någonstans ladda om, säger Thelin.

– Jag tycker ändå att spelarna gör allt de kan. Någonstans ser vi ändå saker som är bra, som jag tror att vi kommer att växa in i och hantera bättre och bättre. Nu är det hemma mot Kalmar nästa match. Förhoppningsvis kan vi få utdelning där, och kanske få med det flyt som behövs för att ta fart ordentligt, säger Thelin.

Annons

Han får en fråga om alla spelartapp. Men han vill inte skylla på att man håller på att bygga om laget.

– Våra toppar har varit väldigt höga även under försäsongen. Det som är kvar är den här jämnheten, och att kunna hålla emot under de perioder där motståndarna har momentum. Jag tycker ändå att vi skapar lägen.

Här saknas innehåll

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons