Annons

Frick om att få kompisen som tränare: ”Nästan lite ironiskt”

Tvåmålsskytt – och gamla skolkompisen klar som ny tränare.
Det var en händelserik tisdag för Elfsborgs Per Frick.
– Det var mer eller mindre Oscar som tog mig hit. Det blir nästan lite ironiskt att han nu skall bossa över mig, säger anfallaren.
FOTBOLL • Publicerad 16 april 2024
Per Frick gjorde två mål när Elfsborgs U21 vann med 3–1 mot Varberg.
Per Frick gjorde två mål när Elfsborgs U21 vann med 3–1 mot Varberg.Foto: Johan Rydén

Per Frick och Elfsborgs nya manager Oscar Hiljemark är jämngamla och följdes åt i Elfsborgs ungdomsled under de senare tonåren. Duon gick dessutom i parallellklass på gymnasiet.

– Vi hade väl kanske någon kurs ihop. Så det är klart att jag känner honom väl. Jag tror att det här blir jättebra, säger Frick.

Annons

– Jag vet vilket driv han hade som spelare, och jag tror att han har samma driv som tränare – stora ambitioner. Förhoppningsvis smittar det av sig på gruppen, att många talanger här inne kan lära sig mycket av honom. Han är ung och lovande, så det är både spännande och kul.

Har du pluspoäng hos tränaren nu, tror du?

– Han kanske vill sätta någon av sina gamla kompisar på plats, för att tydligt visa gruppen att det är han som bestämmer. Jag är beredd på allt…

Frick skrattar till när han säger det.

– Det var länge sedan vi hade en ny tränare. Det blir spännande att se vilka förändringar som görs. Det är säkert en nytändning för många, att få visa upp sig för någon ny.

När BT berättar att Hiljemark brutit med Ålborg och omgående skall ansluta till Elfsborg i något slags observatörsroll ler Frick brett och säger:

– Så man skall behöva dras med honom direkt? Fan, jag hade ju behövt några veckor att förbereda mig för det här…

Anfallaren verkar däremot nu ha fått nog med tid för att återigen kunna spela. Han ställdes utanför matchtruppen till måndagens bortamatch mot Hammarby – något han var han besviken över.

– Ja, det var jag. Jag hade gärna åkt med. Men nu var det bestämt på ett annat sätt. Och jag fick med vara med här istället.

Här är U21-laget, där han spelade den första halvleken i tisdagens segermatch mot Varberg. Och han klev alltså av konstgräset som tvåmålsskytt.

Annons

– Det var skönt att spela fotboll igen. En ganska kul match, och vi hade ett bra lag. Det blev händelserikt med många anfall från vår sida. Jag fick vara mycket involverad, så det kändes som en perfekt match att spela, men lite småjobbig flåsmässigt.

Hur kändes kroppen?

– Bra. Det är skönare att spela en halvlek här än att bara testa på träning. Bra att få ett ordentligt test och känna att man är redo.

bild 1/6
Fotboll, U21, Elfsborg – Varbergs Bois Ahmed Qasem
Fotboll, U21, Elfsborg – Varbergs Bois Besfort Zeneli
Fotboll, U21, Elfsborg – Varbergs Bois Gustav Henriksson
Fotboll, U21, Elfsborg – Varbergs Bois Rufai Mohammed nickar. Gustav Henriksson tittar på.
Fotboll, U21, Elfsborg – Varbergs Bois Besfort Zeneli omgiven av Dion Krasniqi och Ahmed Qasem
Fotboll, U21, Elfsborg – Varbergs Bois Eggert Gudmundsson
Fotboll, U21, Elfsborg – Varbergs Bois Ahmed Qasem
Fotboll, U21, Elfsborg – Varbergs Bois Besfort Zeneli
Ligacupen elit västra

Elfsborg–Varbergs Bois 3–1 (3–1)

Mål: 1–0 Per Frick (15), 2–0 Gottfrid Rapp (21), 3–0 Per Frick (24), 3–1 Maxime Sainte (34).

Elfsborgs lag: Isak Pettersson – André Boman, Ibrahim Buhari (Rufai Mohamed, 46), Gustav Henriksson, Rami Kaib – Andri Baldursson (Besfort Zeneli, 46), Timothy Ouma – Camil Jebara (Ahmed Qasem, 46), Eggert Gudmundsson (Enzo Andrén, 60), Gottfrid Rapp – Per Frick (Dion Krasniqi, 46).

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons