Elevernas spaning ska hjälpa politikerna
Eleverna på Hulebäcksgymnasiet har gjort övningar inom flera ämnen för att försöka få fram en bild av i vilken riktning förändringarna går. Hur ser det ut i dag? Hur skulle det kunna bli?
På onsdag, den 19 januari, kommer eleverna att träffa en grupp kommunpolitiker för att diskutera sina resultat. Förra gången en sådan kväll arrangerades kom ett 30-tal till gymnasiet.
Framtidsspaningen ingår i ett projekt för att utveckla ungdomars inflytande i kommunen och kommundirektör Karina Djurner säger att flera av ungdomarnas resultat är riktigt spännande.
Kultur/mediavanor: ”Nya mediavanor påverkar skolans sätt att använda teknik i undervisningen. Undervisningen måste spegla samhället vi lever i.”
Fritiden: ”Internet som mötesplats för ungdomar kommer fortsätta vara viktigt och även öka, men inte ersätta betydelsen av fysiska mötesplatser.”
Miljö: ”Vi måste börja skapa nya vanor. Vuxna är mer tröga än ungdomar på att skapa nya vanor.”
Jobb/skola: ”Dagens ungdomar är individer med egna drömmar som man vill kunna förverkliga. Om vuxna i och utanför skolan stöttar och ger utrymme för det skapas kreativitet, entreprenörsanda och framgångskoncept som ger jobb. Det stärker Sveriges position på en global marknad.”