Boråspizzeria fick kritik efter tillsyn - fann smuts och insekter i lokalen
Vid livsmedelskontrollen noterades en mängd brister.
– För låg temperatur vid återupphettning av kebab. Efter en timma var temperaturen 45 grader – i möjligaste mån ska den så fort som möjligt nå 70 grader.
– Lokal och inredning var i stort behov av rengöring. Kylar och mikrovågsugn var exempelvis mycket smutsiga.
– Flertalet fönster stod öppna och det påträffades insekter och flugor i lokalen.
– Livsmedel förvarades i en öppnad konservburk.
– Verksamheten hade inte tillräcklig kontroll på temperaturer vid tillagning, nedkylning samt varmhållning.
– I frysen låg oförpackade hamburgare.
– Tvål och pappershanddukar saknades i beredningslokalen och på personaltoaletten.
Miljöförvaltningen gjorde ett återbesök fyra dagar senare och de flesta brister var då åtgärdade.
Hamburgarna var dock ännu inte förpackade men slängdes vid tillfället. Inte heller fönstren var stängda eller försedda med insektsnät.