Annons

Raatikainen hyllas på slätten

6-7 mars blir det Raatikainen-festival i Skarstad bygdegård, mitt på Varaslätten. Allemans-utställning kombinerad kunskapsinsamling. I Sjuhärad finns tusentals Raatikanentavlor.
Kultur • Publicerad 29 mars 2010
Kulla i Bollebygd med Mikael Raatikainens pensel. Idag vräker sig motorvägen fram genom motivet. Nolån i förgrund.
Kulla i Bollebygd med Mikael Raatikainens pensel. Idag vräker sig motorvägen fram genom motivet. Nolån i förgrund.Foto: Reporter-Ingemar Brink

Alla med Raaatikainen-verk och alla andra intresserade av den karelskfödde målaren inbjudes att vara med och ställa ut, bidra med kunskaper och njuta av denne högproduktive naivistiske gåramålaren.

– Vi är några som vill försöka kartlägga Mikael Raatikainens gåravandring genom Sverige från ankomsten i Öglunda till Kungsäters kyrkogård, säger Ingemar Lundgren, initiativtagare till festivalen.

Mikael Raatikainen var bosatt i bland annat Rävlanda och Hällingsjö och har lämnat en ofattbar mängd tavlor efter sig bland gårdar och villor. Nu är det bara att häkta ner dem och åka till Skarstad bygdegård.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons